torstai 21. lokakuuta 2010

Hyvä huono tuuri

Aamulla oli kello herättämässä epäinhimilliseen aikaan tällaiselle yökukkujalle. Piti lähteä kaupunkiin hoitamaan asioita. Väsyneenä kävin nopsasti pesulla ja föönäilin pään kuivaksi, pari jugurttijuomaa naamaan ja pihalle kylmään ja harmaaseen. En ollut kovin innoissani.

Olin liikkeellä hyvissä ajoin, joten töpsöttelin rauhallisesti kylälle ja nostin pankkiautomaatista bussirahaa. Katselin aikatauluja. Koulubussi. Jotakin alkoi raksuttaa päässäni ja varmistinpa asian vielä matkahuoltona toimivan kaupan henkilökunnalta. Eipä ne bussit täältä syyslomalla kulje. Voihan plääh, ei nyt mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut.

Soitin serkulle, joka oli taas pitkästä aikaa täälläpäin. Oli ollut puhe tulla kaupunkireissulta hänen kanssaan kahvittelemaan ja höpöttelemään. Eipä ollut hänellä autoa, jolla olisi minut hakenut (ei se matka kyllä kovin pitkä olisi ollut, laiskuutta vain). Ystävä sattui olemaan kotona ja lupautui minut heittämään. Kaupasta kipaisin vielä kahvimaidon matkaan ja pian sitä jo istuttiinkin kahvia litkimässä ja mukavia rupattelemassa.

Sitten innostuttiin leipomaan tattipiirakkaa, josta tuli todella hyvää ja onnistunutta. Käväistiin myös ystävän koiranpentua katsomassa ja maata röhnötettiin isossa sängyssä Toy Story 3:sta katsellen. Illalla pari sidukkaa, telkkaria ja tasokkaita juttuja. Että eipä se nyt haitannut ollenkaan, ettei sinne kaupunkiin päässyt. Koko päivä meni mukavasti näin, kotiin lompsuttelin vasta kymmenen jälkeen.

Huomenna mennäänkin sitten serkun kanssa kaksistaan kaupunkiin, paljon kivempi näin.

Ei kommentteja: