lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kevätmielellä.


On ollut jotenkin tosi mukava viikko ja viikonloppukin on pitkästä aikaa vapaa. Ulkona tuntuu keväiseltä, vaikka nyt sataakin lunta. Ei jaksa kantaa mitään murheita mielessä, on hirveän kevyt olo. Sen verran voisin tässä valittaa, että en käsitä, että miten 2010-luvulla ei voi olla työkkärillä palvelua, joka automaattisesti lähettäisi muistutusviestin vaikkapa sähköpostiin, kun työnhaun uusiminen lähestyy. Kysyin tätä kun kävin sotkujani selvittämässä ja sain vastaukseksi vain muminaa ja että: "kyllähän se kannattaa heti vaikka puhelimen kalenteriin laittaa muistiin." Se vain ei oikein auta, jos laittaa vahingossa väärän päivän, kuten minä.

Aika monen toimeentulo on kuitenkin sen voimassa olevan työnhaun varassa, että asia on melkolailla tärkeä. Nyt pitää sitten taas kelalle laittaa uusi hakemus, rahat menetin onneksi vain yhdeltä päivältä, kun soitin työkkäriin aikaa siirtääkseni ja selvisi siinä yhteydessä, että se olikin jo mennyt (maanantaina muuten soitettiin työkkäristä ja käskettiin soittaa sille muutama postaus sitten mainitsemalleni tyypille, olisinpa tajunnut siinä yhteydessä sanoa siitä ajan siirrosta, niin ei olisi tätä selkkausta tullut.)


Mutta no, työkkäriärsytykseen auttaa aina hyvä kakku. Aika mehevää oli tuo kaupan prinsessakakku, joskus haluaisin oppia tuollaista itsekin tekemään. En noiden täytekakkujen maailmaan ole oikein päässyt sisälle.

Eilen kuskasin ystäviä karaokeilemaan ja lurittelin itsekin muutaman biisin. En tiedä mikä siinä on, että karaokessa tulee aina kurkku kipeäksi, onko ne kappaleet sitten ihan väärältä äänialalta ja pitää koittaa pinnistellä niitä laulaessa, vai mistä se johtuu? Laulutunnilla ei koskaan satu kurkkuun.

4 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Ah, kiitos muistutuksesta. Pitääkin tarkistaa onko mulla missään ylhäällä seuraavaa työkkärivisiittiä... Mun mielestä on kyllä jo tosi paljon, että nyt niitä työtön-työtön -lappuja voi jo täyttää netissä. Ehkä sellainen muistutussysteemikin vielä joskus tulee.

Laiza kirjoitti...

Joo se nettipalvelu on ihan huippu, oon siitä positiivista palautetta laittanut ja toivottanut lukijalle hyvää joulua=)

Anonyymi kirjoitti...

Työtön. työtön... lapustahan menee kunnia kelalle, ei työkkärille!

Samaa mieltä tuosta työkkäristä, niille pitäisi olla joku tulosvastuu. Pelkästä kortistoinnista turhan helppoa työtä! Mulle sanottiin, että kun 500pv täynnä, on mahdollisuus työttömyyseläkkeelle. En päässyt, liian pitkä väli työttömänä! Ja se olisi ollut helppo katsoa tiedoista, ennenkuin neuvoo!

Tiina kirjoitti...

Voi miten ihana kakkukuva taas! Sun ruokakuvat ovat kyllä kuin jostain hienosta lehdestä tai kirjasta. Ja vielä parempia!

Onnea työnhakuun1