maanantai 9. toukokuuta 2011

Viikonlopun kuulumisia

Tein äidille kakun, kun en kukkia ehtinyt ostamaan.

Koko viikonloppu meni koulussa ja karaokea laulaessa iltaisin. Pää pursuilee taas uusista tiedoista ja ideoista. Tiivis opiskeluviikonloppu on aina melko rankka kokemus, tuntuu ettei kaikkea tietomäärää pysty millään sulattamaan ja aivot menevätkin melkolailla tilttiin sunnuntain luennoilla. Mutta opetuksen ohessa sain käsiteltyä muutamia kuvia, joihin olen hirmu tyytyväinen. 

Viime viikko meni suurimmaksi osaksi näytelmän lavasteita tehdessä. Niistä on tulossa niin hienot, että yllätyin aivan itsekin. Aurinkoisessa kevätsäässä maalailu on ollut terapeuttista puuhaa ja todella mukavaa. Suuremmalla porukalla lavasteiden teko olisi mennyt ihan hulinaksi, joten olemme askarrelleet ne kahdestaan ystäväni kanssa. Yhteistyö on sujunut loistavasti ja välillä taukoa pitäessämme olemme huomanneet vain tuijottelevamme tekeleitämme ja hokevamme, että ovatpa ne hienot.

Tänään koulusta päästyäni kipaisin kotoani hakemaan tuon tekemäni kakun ja sitten vanhempien luokse syömään ja kahvittelemaan. Kävimme rannalla katselemassa merta ja menetettyä mökkiä. Iltakahvit vielä join miehen kanssa. Ehkä nyt olisi jo aika rauhoittua ja käydä levolle uuvuttavan viikonlopun jälkeen, mutta en millään malttaisi, kun olisi niin paljon kaikkea kivaa tekemistä.

4 kommenttia:

Nonnukka kirjoitti...

Voi jaahan tuon ihanan kaakun ohje :)

Laiza kirjoitti...

Tämä on hyvin yksinkertainen. Tehty 15cm vuokaan, jota korotin piirtoheitinkalvoilla. Pohjaan menee 5-6 digestiivikeksiä, noin 50g voita. Jos jää löysäksi niin sekaan vielä yksi keksi, tai jos on liian kuivaa, niin loraus maitoa.

Vatkautuvaa vaniljakastiketta ja purkki Sunnuntain vaniljatuorejuustoa. Oli tarkoitus laittaa vielä valkosuklaata, mutta se unohtui kauppaan. 4 liivatelehteä. Saa antaa hyytyä kaikessa rauhassa yön yli.

Seuraavana päivänä sitten pinnalle mansikkasiivuja ja vesikiille. Vettä tuli ehkä puoli desiä ja liivatetta yksi lehti. Kiilteeseen voi tietenkin laittaa sekaan vähän nestemäistä makeutusainetta, mutta en nyt sitten laittanut.

Laiza kirjoitti...

Niin, tuon kiilteen liivatteen sulatin ihan pieneen tippaan kuumaa vettä ja sitten päälle kylmää vettä, niin että on sen puoli desiä (isommalle kakulle tietenkin enemmän). Mutta se on tässä tärkeää, että se vesi on tarpeeksi kylmää. Jos se on liian kuumaa, tai jos kakku ei ole saanut rauhassa hyytyä, niin se vesi sulattaa kakun pintaa ja kiilteestä tulee samea.

minnamari kirjoitti...

Nami, löysin tänne kivaan blogiin jonkun mutkan kautta ja jäin ihastelemaan - niin juttuja kuin tietysti hienoja kuvia! Tuota kakkua kokeilen ihan varmasti!!