sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Yritin etsiä blogilistalta inspiroivia laihdutusblogeja, mutta tulin vain surulliseksi. Niin monen monta teinityttöjen pro-ana blogia! En ole ollenkaan tajunnut miten yleistä tuo alipainon ja anoreksian tavoittelu juuri ja juuri murrosikään ehtineiden keskuudessa on. Suorastaan pelottavaa. Mikä tässä maailmassa on vikana jos se tekee tällaista nuorille? Naisen on pakko olla tyytymätön vartaloonsa, jos hän ei ole, on hän ylimielinen narttu tai jotenkin omituinen. Jatkuvasti pitää kysellä miehiltä ja ystäviltä onko jokin vaate sopiva ja vaikka se näyttäisi oikeastaan kivalta, pitää itseään haukkua läskiksi vähän niin kuin varmuuden vuoksi, ettei kukaan vain luule että on tyytyväinen vartaloonsa!!!

Naurettavaa sanon minä! Suomalaisten ylipainoprosentit ovat kieltämättä korkealla ja asialle olisi syytä pian tehdä jotain, mutta miksi sellaiset ihmiset joilla ei ole mitään syytä, ottavat itselleen paineita tästä asiasta. Nipistellään sitä mitätöntä vatsamakkaraa ja voivotetaan kun tuli syötyä yksi suklaapala. Vähän todellisuudentajua kiitos!

Tietenkin on hyvä tehdä asioille jotain, ennenkuin ylipainoa kertyy kymmeniä kiloja, mutta eikö sitäkin voisi tehdä hymy kasvoilla ja iloita jokaisesta menetetystä sentistä ja kilosta? Mikä ihme meitä naisiakin vaivaa? Pitää väkisin itseään moittia ja valittaa ja sättiä.

Hymyä vaan naamaan ja keväiselle lenkkipolulle, siellä haihtuu murheet ja mutinat. Itse en käynyt tänään(kään) lenkillä, enkä aijo siitä hyvästä piiskata itseäni yhtään. Huomenna on uusi päivä ja uudet tuulet. Lopettakaa hyvät ihmiset itsenne kiusaaminen ja vähättely ja nauttikaa elämän pienistä ja suurista asioista.

4 kommenttia:

Finnlady kirjoitti...

Heips! Kerroit tuossa postauksessasi, että etsit laihdutusblogeja. No, vuodatuksessa on niitä vaikka millä mitalla. :D katopa esim. ketä kaikkia mä seuraan, ni löydät monta. :)

Laiza kirjoitti...

Kiitti vinkistä. Ois kiva saada jonkinlainen tsempitysporukka kasaan. Ite kun en voi tuon astman takia oikeen kenenkään kaverinkaan kanssa lenkkeillä kun menee hengitysrytmit päin prinkkalaa jos pitää samalla keskustella. Ja kaikkein tehokkaimmin saan liikuttua kun meen vaan itekseni , musiikki soiden pitkin metsiä. Mutta joskus sitä kaipais semmosta tsemppiä. Sitä kyllä saa jo pelkästään lukemalla onnistuneiden blogeja.

Anonyymi kirjoitti...

Anoreksia on SAIRAUS - ei mikään tietoinen valinta.

Laiza kirjoitti...

Olenko väittänyt muuta?