perjantai 30. toukokuuta 2008

Olipas eilen rankka päivä. Lähdimme yhdeltä äidin kanssa kaupunkiin, auto piti viedä huoltoon ja mennä katsomaan mummun siskon tietokonetta, jossa oli jotain vikaa. Äiti teki hänelle myös jalkahoidon ja sitten juotiin kahvit ja rupateltiin. Tämä mummun sisko on mainio tapaus, ikää on reilusti päälle 80, mutta eipä sitä paljon mistään huomaa. Olen opettanut hänelle sähköpostin ja netin käytön, ikä ei koskaan ole este minkään uuden opettelulle. Sähköpostia hän sitten lähetteleekin äitini kanssa ja joihinkin lehtiin menevät jutut sitä kautta.

No mutta kuitenkin, lähdimme sitten autoa hakemaan kävellen ja päädyimme matkalla kirpparille, jossa emme olleetkaan ennen käyneet. Löysin sieltä upean salsa-hameen, pari hyvää toppia ja mukavan paidan, euron kappale. Nyt laitoin ne pesuun, kun haisivat kirpparille. Auto ei vielä ollut valmis, joten kulutimme aikaamme kaupoissa ja puutarhamyymälässä, josta tuon pöllönkin bongasin.

Auton saatuamme kävimme pikaisesti vielä ruokakaupassa ja sitten kiireen vilkkaa kotiin, kello olikin jo seitsemän. Minun pitikin sitten melkein heti lähteä näytelmäporukan vuosikokoukseen, siellä oli onneksi makkaraa ja salaatteja tarjolla, kun en ollut ehtinyt edes syömään koko päivänä. Nyt on vieläkin kroppa ihan jotenkin poikki, tuli kai sitten eilen käveltyä huomaamatta paljon ja muutenkin seisoskeltua jalkojen päällä.

Tänään pitäisi siivota ja pestä pyykkiä ja tiskiä.

Ai niin. Piti valittaa, että työkkäriin ei tietenkään vieläkään käynyt todistukseni, kun siinä oli väärä sanamuoto. Ei saa lukea, että "on päättänyt opintonsa", pitää lukea että "on eronnut". Vaikka en tietääkseni kyllä ole mistään eronnut, koitin sitä siellä kovasti selittää, mutta ei sitä taidettu ottaa kuuleviin korviin. Meillähän tuo koulu koostui erillisistä vuosista, enkä vain nyt sitten jatkanut sitä kolmatta. Eli tuolla koulussa voi olla vuoden tai kaksi tai kolme, miten itse haluaa. Noh täti työkkäristä lupasi soittaa koululle ja kysyä, toivottavasti ne siellä osaavat selittää sille mitä pitääkin. Otti vähän suoraan sanottuna aivoon.

Ei kommentteja: