keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Kipu


Olen elänyt aika kauan jatkuvan kivun kanssa. Selässäni on jotain vikaa (joka pitäisi kyllä tutkia, tiedän). Kipu säteilee selästä vasempaan jalkaan, jossa se sykkii pohkeessa jatkuvasti. Alussa kipu tuli vain toisinaan ja huomasin, että se oli yhteydessä autolla ajamiseen, penkin asento ei jotenkin sovi selälleni. Nyt kun kuljin kolme kuukautta töissä autolla, on selkä aika heikossa kunnossa. Eilen huomasin vanhan bussin penkkien olevan selälleni vielä ilkeämmät.

Nyt olen nukkunut muutamia öitä kipulääkkeiden avulla ja huomenna meinaan viimeinkin varata ajan lääkäriin, ei näin voi jatkua. Tiedän, että suurin syy tähän on ylipaino, eikä istumatyö yhtään ainakaan asiaa auta. Kivusta on tullut niin tavallista, että en enää juurikaan huomaa sitä, muuta kuin nukkumaan mennessä, eihän se nyt ole mikään normaalitila ihmiselle.

Olen päättänyt opetella elämään ihan uudella tavalla, itseäni kunnioittaen. Jokainen kauppaan jätetty herkku tai terveellisempi ruoka on lahja minulta itseltäni. Katsotaan kuinka tämä tästä lähtee etenemään. En suostu elämään tämän kivun kanssa.

Kivun lisäksi olen kokenut tänään paljon iloisia hetkiä ja naurua. Näytelmäpiirissä oli yhtä hulvaton meno kuin aina ennenkin. Ensi viikolla ajattelin ehkä raahautua taas keramiikkaankin jos vain jaksan. Töissä piirtelin kahvitunnilla taas tuollaisen oudon elukan.

3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Toivottavasti saat selän kuntoon. Voisko se olla jotain issias-hermokipua.

Mulla on sulle pikku valokuvahaaste blogissani.

Mai kirjoitti...

Heippati hei..

Issiasta minäkin olisin ehdottanut. Kärsin siitä itse aikaisemmassa työpaikassa, kun jouduin kävelemään kovalla lattialla kovapohjaisilla kengillä.

Laiza kirjoitti...

Juu sitähän tämä varmaan on. Nyt on aivan hyvä tilanne, kun en ole paljoa autolla ajanut.