tiistai 10. elokuuta 2010

Sleep cycle

Iphoneen saa kaikenlaisia härpäkkeitä ja innostuin nyt sitten asentamaan siihen sellaisen herätyskellon, jonka pitäisi herättää sellaisessa univaiheessa, että nousee ylös virkeänä. Nyt ensimmäisenä yönä se ei ainakaan täysin toiminut, mutta ohjelmalla kuulemma meneekin muutama yö kalibroidessa ja analysoidessa minulle tyypillistä unirytmiä.

Melkein hauskintahan ovat nuo kaaviot, joista näkee, että miten sitä on yönsä nukkunut. Puhelin siis tarkkailee unta liiketunnistimen avulla ja se vaikuttaa hyvin herkältä. Koko ohjelma perustuu siihen, että eri unitiloissa ihminen liikehtii eri tavalla. Puhelin laitetaan vain illalla sängylle ja siitä se sitten nappaa kaiken liikkeen mitä yön aikana tapahtuu. Näitä tällaisia kaikenmaailman kellojahan on ollut saatavilla jo pitkään, mutta tietääkseni ne ovat melko hintavia. Nyt kun tuon ohjelman sai appstoresta alle eurolla, niin en voinut olla kokeilematta. Saapa nähdä miltä vaikuttaa viikon päästä. Kovasti tuota on ainakin kehuttu, joten toiveet ovat korkealla.

Kuvassa on viimeyön unikaavio, menin aika myöhään nukkumaan.

1 kommentti:

Mielikuvittelija kirjoitti...

Vähäkö siisti. Iphone hankintalistalle löytyi taas uusia syitä ;) Koska miten tuo vois olla olematta aivan älyttömän... hyödyllinen? mielenkiintoinen? aamuinhoajalle.

Vielä kun se nauhoittais talteen mitä unia näkee.