perjantai 17. syyskuuta 2010

Skotlanti

Onnistunut reissu on takanapäin, tässä nyt vähän kuvia ja tunnelmia. Lennot sujuivat hienosti, joskin menomatkalla korvat poksuivat ja olivat ensimmäisen vuorokauden todella kipeät, tullessa ei ollutkaan sitten mitään ongelmaa.


Otimme lentokentältä taksin hotellille, johon saavuimme aika myöhään. Tykkäsin kovasti tuosta vanhasta rakennuksesta, siinä oli tunnelmaa. Heti saikin mennä sitten nukkumaan ja seuraavana päivänä vasta lähdettiin liikkeelle.


Huone oli minusta aivan ihana.Maanantain vietimme Edinburghia kierrelle sateessa ja tuulessa. Käytiin katsomassa linnaa, mutta ei viitsitty sitten sisälle maksaa 14puntaa, kun jonoakin oli tunnin verran. Töllisteltiin siis vain hetki pihamaalla ja jatkettiin matkaa.

Sade ajoi meidät sisään Camera obscura-taloon, jossa oli monta kerrosta erilaisia optisia illuusioita ja huipulla viimein koko kaupungin näyttävä neulanreikäkamera. Kattotasanteelta sai käydä kuvaamassa kaupunkia.


Seuraavana päivänä huristelimme vuora-autolla rannikon pikkukaupunkeihin North Berwickiin ja DunbariinBass Rock on suulayhdyskunnan kauttaaltaan päällystämä valtava kivi North Berwickin edustalla.Seuraavana päivänä lähdettiin toiseen suuntaan.


Autokammoiselle kapeat pikkutiet, joita tuolla riittää, eivät ehkä olleet ihanimpia. Tielle mahtui juuri se kaksi autoa rinnakkain (toisinaan ei sitäkään) ja nopeusrajoitus oli usein yli 80km/h. Teillä liikkui myös rekkoja ja kaikenlaisia isoja autoja. Reunukset olivat yleensä kivi- tai pensasaitaa. Silti jotenkin tykkäsin pikkuteistä enemmän kuin moottoritiestä. Nuo pienet tiet olivat valtavan tunnelmallisia ja täynnä kaikenlaisia puiden muodostamia tunneleita, reunustoilla lampaat ja lehmät laidunsivat. Voin kertoa, että kun pari päivää istui etupenkillä noilla teillä, ei enää suomen tiet hirvittäneet ollenkaan (itseasiassa kotimatkalla nukahdin autoon, mitä en ole moneen vuoteen edes kuvitellutkaan tekeväni, sen verran rentona olin).Stirlingin kaupunki oli mukava paikka ja muutenkin tykkäsin enemmän näistä pienemmistä kaupungeista, kuin itse Edinburghista, siellä oli ehkä liikaa ihmisiä. Pienissä kaupungeissa oli oikein mukava tunnelma ja silti paljon nähtävää.

Käytiin katsomassa myös Loch lomond, Ison Britannian pinta-alaltaan suurin järvi.

Kokonaisuutena reissu oli oikein onnistunut. Ensimmäisenä päivänä olisi voinut kyllä olla parempi ilma, mutta muuten sujui oikein hyvin. Tuskin olisin Edinburghia jaksanut kolmea päivää kiertää, vaikka nähtävää varmasti olisi riittänyt. Vuokra-auto oli oikein oivallinen ratkaisu (ja veljeni on aika ilmiömäinen liikenteen hahmottamisessa, se täytyy myöntää, itseltä ei vasemmanpuoleinen sujuisi mitenkään). Ensimmäisen päivän ravaamisen jälkeen jalat olivat jo sen verran muusina, että autossa istuminen sopi oikein hyvin ja pääsipä näkemään vähän muutakin kuin kaupungin.

Lähtisin todella mielelläni tuonne uudestaankin.

3 kommenttia:

Mielikuvittelija kirjoitti...

Hassu sattuma, just omalla Lontoon reissulla yhden valokuvaaja kertoili tuosta neulanreikäkamera talosta. Kuulemma käsittämätön, vierailun arvoinen paikka. Lupasin käydä katsomassa.

Nonnukka kirjoitti...

Voi varmasti oli ihana reissu! Mahtavia kuvia!

Pellon pientareella kirjoitti...

Oi vitsi, miten hienoja kuvia! Osan noistahan voisi laittaa myyntiin joihinkin kansainvälisiin kuvapankkeihinkin, ovat niin komeita.